Alla knölar, lökar och barrotsplantor levereras när vi kan garantera frostfri transport. Vi börjar leverera i mitten av mars och levererar alla förbeställningar fram till början av april. 

Vi har tyvärr haft en försening hos en av våra leverantörer, vilket har medfört en liten senareläggning av leveranser jämfört med normalt. Du kommer ändå att få dina produkter i tid för plantering och eventuell förodling. Vi beklagar denna försening. Läs vidare för att ta reda på när du lämpligast bör plantera dina produkter.

Se här när du kan förvänta leverans av din förbeställning*:

  • Beställningar gjorda före den 25. februari: Skickas under vecka 11 - 13
  • Beställningar gjorda mellan 26. - 29 februari: Skickas senast vecka 15
  • Beställningar gjorda mellan 1. marts - 20. mars Skickas senast vecka 16
  • Beställningar gjorda efter den 21. mars: Skickas senast vecka 17

Vill du ha din beställning tidigare, senare eller på ett specifikt datum? Kontakta oss på info@blomstervarlden.se så kan vi ordna det åt dig.

* Dessa leveranstider är uppskattningar och leveransschemat kan ändras något under lsäsongen i de fall vissa sorter skördas senare på grund av väderförhållanden. Det är viktigt att lökar, knölar och växter skördas under optimala förhållanden för att bibehålla bästa möjliga växthälsa när de växer i din trädgård. Alla lökar och växter kommer att skickas vid en lämplig tidpunkt för plantering.

Hur vi förvarar dina varor

Hos Blomstervärlden förvarar dina produkter under optimala klimatförhållanden. Vi har till exempel stora kylcontainers som håller barrotsplantor och lökar vid optimal temperatur, och vårt dahlialager är kylt och luftfuktigheten övervakas noggrant.

Den korrekta lagringen säkerställer att du får färskare produkter med bästa möjliga garanti för att de ska förvandlas till vackra växter eller blommor.

Alternativet är att vi skulle behöva leverera förbeställningar mycket tidigt, men vi upplever att kunderna sällan har rätt lagringsförhållanden hemma innan de planterar en lök/knöl/rotstock. 


När ska jag plantera mina produkter?

Dahlia

Vi rekommenderar att du planterar dina dahlior när jordtemperaturen är över 14 grader Celsius. 

Vanligtvis är jordtemperaturen optimal i slutet av april eller början av maj. Du kan också välja att förodla dahlior i slutet av mars eller i april. Förodlingen tar vanligtvis 2-4 veckor. 

Ha tålamod när du planterar dahlior. Att plantera för tidigt kan öka risken för sjukdomar på plantan, eller så kan du riskera att nattfrost förstör knölen. 

Barrotsplantor

Du bör plantera dina barrotsplantor så snart som möjligt efter att du har fått dem, eftersom de inte tål varma temperaturer. Alternativt kan du förvara dem i kylskåpstemperatur tills du är redo att plantera.

Barrotsplantor är perenner och kan stå kvar i jorden över vintern, men de helt nya rötterna klarar inte frost. Vi rekommenderar därför att du väntar med att plantera tills det är garanterat frostfritt väder. Du kan också förodla dina barrotsplantor inomhus.

I alla våra försändelser ingår en guide som hjälper dig under hela säsongen.